Μαρέπη - Ποιοι είμαστε

Η Μαρέπη έχει καταφέρει για πάνω από τρεις δεκαετίες, να θεωρείται συνώνυμο της ποιοτικής φροντίδας ηλικιωμένων στον Πειραιά, στην ευρύτερη Ελλάδα αλλά και στους Έλληνες της Διασποράς. Μπορεί να φτάσατε εδώ σε αναζήτηση ενός “γηροκομείου” ή μιας “Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων”. Μπορεί ακόμα και να έχετε αμφιβολίες για το αν είναι αυτό που χρειάζεστε για τους πολυαγαπημένους σας ηλικιωμένους ανθρώπους. Η Μαρέπη μπορεί να είναι ο πάροχος όλων αυτών που επιθυμείτε να έχουν οι αγαπημένοι σας αλλά και πολλών παραπάνω. Η Μαρέπη είναι πάνω απ’όλα μια ζωντανή κοινότητα, ένα σπίτι, ένα ολιστικό περιβάλλον εμπιστοσύνης, άνεσης και ποιότητας, είναι η οικογένεια που εσείς επιλέγετε για τις ανάγκες σας στη φροντίδα ηλικιωμένων. Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση με έναν ξεκάθαρο στόχο: να είμαστε η οικογένεια όπου μπορούν όλοι να ανήκουν. Οι πολυτελείς υποδομές μας διαμονής και φιλοξενίας, οι εκπαιδευμένες ιατρικές και νοσηλευτικές ομάδες μας και η ολιστική σωματική, διανοητική και ψυχολογική προσέγγιση που έχουμε, αποτελούν θεμελιώδεις λίθους της δέσμευσης της Μαρέπη απέναντι στους ενοίκους μας και τις οικογένειές τους. Ενσωματώνουμε την αρχαία Ελληνική παροιμία «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Όραμά μας είναι να είμαστε ο κορυφαίος πάροχος φροντίδας ηλικιωμένων στην Ελλάδα, φροντίζοντας για την ολιστική ευεξία, το σώμα, το μυαλό, την καρδιά και την ψυχή των δικών μας ανθρώπων. Επιθυμούμε, η άρτια υλικοτεχνική μας υποδομή στο πρόσφατα ανακαινισμένο 5-όροφο κτίριο μας, όσο και οι άυλες υπηρεσίες μας να εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό: την ολοκληρωμένη κάλυψη όλων των αναγκών σας σε επίπεδο διαμονής, φροντίδας, ευεξίας και συναισθηματικής ασφάλειας.

Η ζωή στη Μαρέπη:

Είναι η Μαρέπη το σωστό μέρος για εσάς;

Είδη υπηρεσιών

Μακροχρόνια Διαμονή

Μακροχρόνια φροντίδα ηλικιωμένων

Ανάρρωση και βραχυπρόθεσμη φροντίδα

Ανακουφιστική φροντίδα και φροντίδα ανιάτων

Η Μαρέπη μπορεί να χαρακτηριστεί ως:

Μονάδα Υποστηριζόμενης διαβίωσης

Ειδικευμένη νοσηλευτική παροχή φροντίδας

Συνεχής Φροντίδα μέσα σε κοινότητα

Κατηγορίες που μπορούμε να εξυπηρετήσουμε (παρακαλούμε ρωτήστε μας για οτιδήποτε άλλο)

Άνοια

Νόσος Αλτσχάιμερ

Νόσος Πάρκινσον

Φροντίδα σε καρκινοπαθείς

Σκλήρυνση κατά πλάκας

Μυϊκή δυστροφία/εκφυλισμός

Εγκεφαλικά

Καρδιακές παθήσεις

Βλάβες στην όραση

Κώφωση

Αναπνευστικές και πνευμονολογικές παθήσεις

Προστάτης

Ορθοπεδικά προβλήματα

Σύνδρομο Down

Επιληψία

Δύσκολες συμπεριφορές

Δυσκολία στην ομιλία

Νευροπάθεια

Σακχαρώδης Διαβήτης

Αρθρίτιδα

Οστεοπόρωση

Προβλήματα στο έντερο και την ουροδόχο κύστη

Δυσκοιλιότητα

Γλαύκωμα

Κατάθλιψη

Άλλες χρόνιες παθήσεις

Κατηγορίες ειδικευμένης φροντίδας (παρακαλούμε ρωτήστε μας για οτιδήποτε άλλο)

Άτομα τρίτης ηλικίας (αυτόνομα ή μη)

Άτομα τέταρτης ηλικίας και Υπερήλικες

Νεότεροι ενήλικες με ειδικές ανάγκες

Ηλικιωμένοι ασθενείς σε διαδικασία ανάρρωσης

Γιατί να επιλέξετε τη Μαρέπη;

Αναγνωρίζουμε ότι η εισαγωγή σε ένα κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων είναι μια προσωπική και πολύπλοκη απόφαση, τόσο για τους ηλικιωμένους όσο και για τους συγγενείς τους. Αναμφίβολα, η έννοια της “παροχής φροντίδας” δεν μπορεί να θεωρηθεί προϊόν, ή απλά μία υπηρεσία, δεδομένης της κοινωνικής υπόστασης της και της συναισθηματικής της αξίας. Έτσι, δεν υπάρχει μία λύση που να ταιριάζει σε όλες τις ανάγκες φροντίδας. Για αυτό ακριβώς είναι βασικό μέλημα μας να σας δώσουμε την πιο σαφή εικόνα για τη δική μας προσέγγιση ώστε να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε αν η Μαρέπη είναι το σωστό μέρος για εσάς.

Όταν, στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ιδρύθηκε η Μαρέπη, ο στόχος της ιδρύτριας μας, Άννας Τσεβά, ήταν απλός και έντονα επηρεασμένος από την μεγάλη της εμπειρία στις υπηρεσίες υγείας. Ήταν η συνεχής, συστηματική και αυστηρά επιβλεπόμενη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα που διαφοροποίησε την Μαρέπη εκείνη την εποχή. Και ήταν ακριβώς αυτή η προσέγγιση με κεντρικό άξονα τον άνθρωπο, που βοήθησε τη Μαρέπη να εξελιχθεί και να γίνει πόλος εμπιστοσύνης στη φροντίδα ηλικιωμένων.

Τριάντα-πέντε χρόνια στον τομέα αυτό, μας βοήθησαν να τελειοποιήσουμε τους στόχους μας, να εξελιχθούμε με την πάροδο του χρόνου και να πρωτοστατήσουμε στην αλλαγή προσώπου της φροντίδας ηλικιωμένων στην Ελλάδα. Με τον καιρό, συνειδητοποιήσαμε ότι η άρτια νοσηλευτική και ιατρική περίθαλψη είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη πλευρά είναι η άνεση και η εξατομικευμένη φροντίδα. Η επόμενη γενιά ιδιοκτητών της Μαρέπη, καθοδηγούμενη από την Managing Director Σαχιτζή Επιστήμη και την αδελφή της Σαχιτζή Μαριάνθη, έφερε μαζί της αυτό το ανανεωτικό κλίμα. Υιοθετήθηκε μια ολιστική προσέγγιση στη φροντίδα και την ευεξία των ηλικιωμένων. Το κύριο μέλημα μας μετατοπίστηκε από την αυστηρή επιτήρηση της κλινικής υγείας των ενοίκων μας, σε μια αναζήτηση του ποιες είναι εκείνες οι παροχές και οι παράμετροι που πρέπει να ενσωματώσει η Μαρέπη, ούτως ώστε να ενισχυθεί η μακροβιότητα των ηλικιωμένων ανθρώπων μας. Έτσι η Μαρέπη εισήγαγε, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ομάδων σωματικής και νοητικής ενδυνάμωσης και ακόμα περισσότερες κοινωνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, δημιουργώντας ένα σφαιρικό πακέτο υπηρεσιών που ενισχύει ορατά την ποιότητα ζωής των ενοίκων μας.

Η φιλοσοφία της Μαρέπη συνοψίζεται σήμερα σε τρία θεμέλια:

Εμπιστοσύνη

Άνεση

Ποιότητα

Η Εμπιστοσύνη έχει να κάνει με το συναίσθημα, με τη σιγουριά που θέλουμε να εμπνεύσουμε στους ανθρώπους μας και τους συγγενείς τους.

Η Άνεση έχει να κάνει με την αισθητική. Είναι το λειτουργικό αλλά ταυτόχρονα ζεστό και όμορφα σχεδιασμένο περιβάλλον που έχουμε δημιουργήσει, ώστε να θυμίζει το μοναδικό ‘σπίτι’ του καθένα, αντικατοπτρίζοντας το σεβασμό και την αγάπη για τη μοναδικότητα του κάθε φιλοξενούμενου μας!

Η Ποιότητα έχει να κάνει με αυτό που αποκαλούμε ‘ουσία’, καίριο περιεχόμενο των υπηρεσιών της Μαρέπη. Λατρεύουμε να απευθυνόμαστε στο συναίσθημά σας και να παρατηρούμε τον εντυπωσιασμό σας όταν αντικρίζετε το περιβάλλον μας. Θέλουμε όμως ταυτόχρονα να διαποτίσουμε ό,τι κάνουμε με ουσιαστικό περιεχόμενο που προκαλεί από μόνο του την αίσθηση της ποιότητας, είτε αυτό διαφαίνεται στους ιατρούς, τις νοσηλεύτριες, το φαγητό ή τις δραστηριότητες μας. Θέλουμε όλος ο κόσμος μας να είναι εξ’ ολοκλήρου φτιαγμένος για να λειτουργεί άρτια γύρω από εσάς.

Το όραμά μας

Για τους φιλοξενούμενους μας

Επιδιώκουμε και επιθυμούμε:

Να ανεβάσουμε τον πήχη και να θέσουμε τις προδιαγραφές για το πως είναι η πολυτελής και ποιοτική παροχή φιλοξενίας ηλικιωμένων στη χώρα μας, εξαλείφοντας κάθε κοινωνική προκατάληψη και κάνοντας τη Μαρέπη πρότυπο στον τομέα της.

Να παρέχουμε άρτια νοσηλευτική φροντίδα και ιατρική παρακολούθηση, προσλαμβάνοντας μόνο υψηλών ικανοτήτων, πιστοποιημένο, και ειδικευμένο προσωπικό.

Να θέσουμε τις υψηλότερες προδιαγραφές στην εξατομικευμένη φροντίδα και στις υπηρεσίες που επικεντρώνονται γύρω από τον ηλικιωμένο ασθενή.

Να παρέχουμε κατανόηση, ψυχολογική στήριξη και συναισθηματική ασφάλεια στις ευπαθείς ομάδες που φιλοξενούμε.

Να σεβόμαστε τις ανάγκες, τον πολιτισμό, τη θρησκεία και την πίστη του κάθε κατοίκου που διαμένει στο χώρο μας.

Να προσφέρουμε σωματική, συναισθηματική, και πνευματική υποστήριξη.

Να συμμεριζόμαστε και να ανταποκρινόμαστε βέλτιστα και αποτελεσματικά στις ανησυχίες και τα αιτήματα των συγγενικών προσώπων των κατοίκων μας.

Να παρέχουμε στους συγγενείς και φροντιστές επαρκή, ολοκληρωμένη, και συνεχή συμβουλευτική στήριξη σχετικά με την κατάσταση υγείας και τον τρόπο ζωής των ηλικιωμένων τους στη Μαρέπη.

Για το προσωπικό μας

Επιδιώκουμε και επιθυμούμε:

Να δημιουργήσουμε έναν διαφορετικό χώρο εργασίας, που να παρέχει σκοπό και ψυχική ολοκλήρωση στο προσωπικό μας.

Να παρέχουμε την απαραίτητη υλική και άυλη ασφάλεια και σταθερότητα, ούτως ώστε να μπορούν να εστιαστούν αποκλειστικά στην ολοκλήρωση της αποστολής τους.

Να παρέχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό και την υλικοτεχνική υποδομή για να εκπληρώσουν την αποστολή τους άρτια και με επαγγελματισμό.

Να ενθαρρύνουμε το ομαδικό πνεύμα και τη συλλογική προσπάθεια στην εκπλήρωση του έργου της Μαρέπη.

Να το ενδυναμώνουμε παρέχοντας τους ευκαιρίες εκπαίδευσης και προσωπικής ανάπτυξης.

Να δημιουργήσουμε μια δίοδο εποικοδομητικής αξιολόγησης σε σχέση με την απόδοσή τους.

Να ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη της καριέρας τους και να επιβραβεύουμε τις εξαιρετικές αποδόσεις.

Να σεβόμαστε, να αναγνωρίζουμε, και να γιορτάζουμε την ποικιλομορφία και τη διαφορετικότητα του προσωπικού μας.

Να ενθαρρύνουμε την ανάμειξη τους με την κοινότητα και τα συλλογικά δρώμενα.